Sesongen 2013 starter

Imorgen starter vi sesongen 2013 og det er 110 år siden Jægerkorpset sto på linje for aller første gang. Søndag kl.15.00 er det oppstilling utenfor sambrukshuset.

Møtetider søndag 3.mars;

Offiserer kl.12.00
Hellebardbærere kl.13.00
Slagere kl.14.00
Soldater kl.14.30

Alle som har uniformseffekter fra forrige sesong må ta dette med seg. Første dag på linje er grand galla og medaljer/ hederlig skal brukes! Vi regner med at våren melder seg denne dagen med sol og vindstille forhold :)

Eksersisdag 11.mars

Litt forsinket i god buekorpstradisjon stilte 14 Løvstakksgutter og jenter på linje utenfor huset. Det var et skikkelig ruskevær, men heldigvis har årets råd bestemt at denne sesongen skal det kun brukes halv uniform frem til påskeferien. Sjefen, Charlotte meddelte at i dag skal det øves på eksersis og soldatene, hellebardbærerne og slagerne ekserserte hver for seg i ca 45 minutter før sjefen blåste for oppstilling og en liten marsjeringsrunde i strøket.

Etter endt marsjering oppfordret hun alle til å rekrutere nye medlemmer til Jægerkorpset samt dem som ville prøve å slå kunne gå bort til tambur, Kjell Rune og prøve seg.

Damegarden serverte kaffe og vafler til fremmøtte foreldre og gamlekarer.

Antall gutter og jenter på linje, 11.mars 2012;

soldater; 5 stk

hellebardbærere; 2 stk

slagere; 3 stk (inkl tambur)

offiserer; 5 stk

Det var totalt 14 gutter og jenter på linje.

Første marsjeringsdag 2012

Endelig er våren kommet til Løvstakksiden og kl.15.00 utenfor huset, stilte Jægerkorpset på linje for første gang denne sesongen. Årets sjef, Charlotte Spjell ønsket alle hjertelig velkommen til en ny sesong med Løvstakkens Jægerkorps. Hun uttrykte også at det var gledelig å se 18 flotte gutter og jenter i uniform denne første dagen.

I full galla, marsjerte Jægerkorpset ned på dongen hvor Memos Yildirim mottok diplom og to kinobilletter for beste slager i fremmøte på slagertrening gjennom vinteren. Han mottok applaus for innsatsen fra alle som var møtt frem.

Jægerkorpset fortsatte en liten marsjeringsrunde i strøket før sjefen avsluttet dagen med å dele ut terminliste og oppfordret medlemmene til å verve venner og bekjente med i LJK. Hun presiserte også viktigheten med å melde fra til sin offiser ved fravær. Inne i huset serverte damegarden middag til alle fremmøtte.

Det var endel foreldre og gamlekarer som fulgte Jægerkorpset på sin første dag.

Antall gutter og jenter på linje, 4.mars 2012;

soldater; 5 stk

hellebardbærere; 5 stk

slagere; 4 stk (inkl tambur)

offiserer; 5 stk

Det var totalt 18 gutter og jenter på linje.


Informasjon om første dag på linje 2012

Søndag 4.mars blåses våren offisielt i gang. Da stiller Løvstakkens Jægerkorps på linje kl.15.00 utenfor sambrukshuset.

Offiserene er i huset fra kl.13.00, mens hellebardbærere møter kl.14.00, soldater og slagere møter kl.14.30.

Etter Jægerkorpset har marsjert en runde i strøket for å markere at våren er kommet til Løvstakksiden vil det bli middag til medlemmene i huset og kaffe til andre fremmøtte.

Velkommen til første dag på linje med Løvstakkens Jægekorps. 

17.mai 2011

Et av hvert års store høydepunkter 17.mai ble feiret av jægerkorpset sammen med hele Bergens befolkning. Dagen startet med frokost i huset kl.07.00. Oppstillig ved huset kl.08.30 hvor turen så gikk ned på dongen for blomsternedleggelse på Løvstakksgutten. Derfra marsjerte jægerkorpset bort til fotballbanen på dongen hvor Ny Krohnborg skole sto og ventet. Skolens representanter holdt tale og sang opp Norges nasjonalsang. Derfra marsjerte jægerkorpset stilfulle til byn hvor det hele ble avsluttet med parade for Løvstakksfanen på Vågsallmeningen. 

Løvstakkens Jægerkorps var 24 gutter og jenter på linje 17.mai:

6 offiserer               
4 hellebardbærere   
2 slagere (tambur og oppslager) 
11 soldater
2 flaggbærere 
1 maskot   

Stiftelsesdagen 11.mai 2011

Løvstakkens Jægerkorps feiret 108 år onsdag 11.mai 2011. Været var nydelig og 23 jenter og gutter i flotte uniformer stilte opp ved huset kl.18.00. Derfra marsjerte jægerkorpset ned til dongen hvor 13 gamlekarer sto oppstilt. Sjefen Charlotte Spjell holdt en liten tale om jægerkorpset`s historie på dongen før det ble delt ut ordener og hederlig.

Amang Kaniy mottok 3 års orden, Stine Louise Rasmussen Hetland mottok 5 års orden og Daniel Stensrud mottok medalje for beste soldat gjennom 2011 sesongen. 
 
Damegarden ble til slutt beordret for front og alle mottok hver sin blomsterbukket i korpset`s farger som takk for innsatsen gjennom sesongen.

Deretter marsjerte jægerkorpset og dets gamlekarer rundt i strøket før dagen ble avsluttet med felles parade for Løvstakksfanene og det ble servert middag, kaffe og is i huset.

Løvstakkens Jægerkorps var 23 gutter og jenter på linje stiftelsesdagen 11.mai:

6 offiserer
4 hellebardbærere
2 slagere (tambur og oppslager)
12 soldater
1 maskot

Første dag på linje 2011

Sesongen 2011 er i gang.

I et ufyselig vær stillte 10 løvstakksgutter og jenter på linje utenfor huset. Sjefen ønsket velkommen til en ny sesong med jægerkorpset og marsjerte en liten runde i strøket før det ble holdt pølsefest i huset. Allerede onsdag er det eksersis og vi håper å se jægerkorpset i et noe større antall. 

Grunnet rehabiliteringen av Ny Krohnborg skole holdes eksersisen i Løvstakkveien og ved ballbanen der denne sesongen. Medlemmer møter direkte ved huset til hver eksersis og marsjering.  

Løvstakkens Jægerkorps var 10 gutter og jenter første dag på linje:

6 offiserer
1 slager (tambur)
4 soldater  

Løvstakkens Jægerkorps

Sesongen er over

Løvstakkens Jægerkorps avsluttet sesongen med 18 gutter og jenter under fanen. På dongen ble det delt ut års filler til nybegynnere og det ble delt ut pokal til den med flottest uniform gjennom sesongen. Pokalen for beste uniform 2010 gikk til 1.soldat Mathias Holm Dahlberg. Dagen var også den siste for årets sjef Charlotte Spjell. Hun har fem sesonger bak seg og har vært en god offiser for korpset siden 2007. Det var også avslutning for Robert Prestø som mottok 10 års orden denne sesongen for sin innsats for Løvstakkens Jægerkorps i en årrekke. Robert er den første som mottar 10 års orden for LJK. Charlotte holdt takketale på dongen der hun skrøt av korpsets soldater og rettet en stor takk til både damegarden, gamlekarer og foreldre for deres innsats for korpset. Hun presenterte også nyvalgt sjef for 2011 Even Røsæther som har fem sesonger bak seg under Løvstakksfanen. Even takket Charlotte for hennes innsats for korpset siden 2006 og defilerte tre hedersrunder for Charlotte på dongen før turen gikk opp til lokalet. Ved lokalet ble rådet for 2011 sesongen presentert og parade for Løvstakksfanen ble tatt av kommende fanebærer Martin Dalsgård. 

Rådet 2011:

Sjef                  Even Røsæther
1.kompanisjef    Therese Truong   
Fanebærer        Martin Dalsgård
2.kompanisjef    Katja Olsen
1.faneoffiser      Kristoffer Utama Odland
Tambur             Kjell Rune Oksnes
Oppslager         Tommy Myrtvedt
Adjutant           Charlotte Spjell

 
Årets sjef Charlotte Spjell på buekorpsenes dag 2010

 
Robert Prestø på buekorpsenes dag 2010

 
Nyvalgt sjef for 2011 Even Røsæther mottok 5 års orden og beste slager 2010

Siste dag på linje søndag 13.juni

Søndag 13.juni kl.15.00 utenfor lokalet (huset) stiller Løvstakkens Jægerkorps opp for siste gang denne sesongen. Det blir blant annet utdeling av pokaler og presentasjon av offiserer for sesongen 2011. Dagen avsluttes med pølsefest i lokalet (huset).

Møtetider i lokalet (huset) er:

Kl.13.00 - Offiserer møter i lokalet.

kl.14.00 - Hellebardbærere og 1.soldater møter i lokalet.

kl.14.30 - Soldater og slagere møter i lokalet.

Det er full galla, medaljer, hederlig og strøken uniform.

Viktig! viktig! viktig!

Dere som har lånt uniform og utstyr av korpset enten det er bukse, sko, skjorte, lue, gevær, skjerf og lignende må levere det tilbake denne dagen. Uniformer og utstyr skal telles opp og lagres til neste sesong. Du må huske å ta med deg skift denne dagen om du har lånt uniform som skal inn.